Saturday, November 26, 2011

sembang taqwa 1#

subuh . sayap kiri masjid

manusia K : akhi , lihat sekeliling akhi . mana pergi budak budak Malaysia ni . kecewa akhi , solat subuh ni takde sorang pun nak kejut SMS ke , miskol ke . aduhai . kejap lagi PSL segala jenis manusia kelam kelibut , kapitan call anak buah dan sume terkejar kejar takut tertinggal coaster . saya sedih , main bola tak perform kene marah bagai . tapi takde sorang pun marah saya datang subuh lewat .

manusia H : entah , memanglah begitu . 

manusia K : pelajar yarmouk akhi , kalau JUST macam boleh nego la sikit sikit kut . ke cane ?

manusia H : hakikatnya , tak ramai pun yang belajar agama kat sini .

manusia K : [ teresak esak ]

kita sibuk menyelar pemimpin pemimpin besar kita . kata kita mereka sekular . walau apa pun yang dimaksudkan dengan istilah itu . warga anti-establish tidak pernah duduk diam . kita marahkan mereka yang tidak melaksanakan hudud sebagai perundangan negara . kita kelar mereka dengan provokasi dan demonstrasi . kita acah sesiapa sahaja yang beriman dengan kapitalisme , sosialisme , komunisme dan banyak lagi isme isme yang menyesatkan .

barangkali kita terlepas pandang sekularisme skala kecil . 

3 comments:

analisiszikri said...

setuju..

Khairul Fadli Rushdi said...

Subhanallah~
Sama2 kita doakan sahabat2 semua~
Semoga hidayah Allah mewarnai hati kita~
Sebab hidayah itukan milik Allah~
Aamin~

Anonymous said...

masalah2.,
belaja agama tinggi2 sampai lewat malam,
subuh sampai terlewat.
baik belaja medic, malam tido awal esok kls awal tapi subuh alhamdulillah.
masalah2.akhi. . .